Viorica Dăncilă: „România trebuie să depășească această criză”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va porni o serie de reforme ca urmare a scandalului provocat de cazul Caracal.

„Nu putem da timpul înapoi, dar putem privi înainte.

România trebuie să depășească această criză a instituțiilor”, a spus premierul, care a trecut apoi în revistă măsurile luate pînă acum ca urmare a celor întîmplate în județul Olt.

„Putem porni reforme și așa vom face”, a spus Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului, ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, urmează să urgenteze proiectul de lege privind persoanele dispărute.

Documentul se află la Ministerul de Interne, în procedura de avizare.

Parlamentul ar urma să dezbată în regim de urgență acest proiect.

Guvernul pregătește și un proiect care să reunească dispeceratele Poliției, Pompierilor, Ambulanței și Serviciului de Urgență SMURD.

Doamna Dăncilă a reluat și o temă pe care o abordase marți, în cursul unei conferințe la sediul Ministerului de Interne.

Premierul a spus că ar fi existat o „concentrare exclusivă” asupra luptei împotriva corupției, în detrimentul eforturilor de a combate criminalitatea organizată.

„Să ajungem cu măsurile pînă la cea mai mică secție de poliție (…), astfel încît nici un cetățean să nu mai fie abandonat de instituțiile statului. Declar război împotriva criminalității”, a mai declarat doamna Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS