Premierul numește reprezentanți ALDE pe locurile vacante din Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că propune reprezentanți ai ALDE pentru ministerele rămase vacante după retragerea de la guvernare a partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

La Energie e nominalizat Ioan Cupă, la Mediu – Grațiela Gavrilescu, iar la Relația cu Parlamentul – Ștefan Alexandru Băișanu.

Dan Chirilă a fost propus pentru postul de conducere de la Ministerul de Interne.

Domnul Chirilă e în prezent secretar de stat în cadrul instituției.

Camelia Gavrilă ar urma să preia Ministerul Educației.

Dan Matei este propus să ocupe funcția de vicepremier pentru probleme economice.

„Avînd în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim ministru – domnul Dan Matei”, a declarat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Propunerile vor fi trimise în cursul zilei de miercuri Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a respins în întregime remanierea guvernamentală propusă de PSD după retragerea ALDE din alianța de la putere.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat anterior că acei colegi ai săi care vor accepta posturi în Guvern fac acest lucru „ca persoană individuală”, nu în calitate de membri ai ALDE.

„Cei care încearcă acest demers îl fac ca persoană individuală, nu îl fac în calitate de membri ALDE, asta trebuie să știe și doamna Dăncilă, și ei” a spus fostul președinte al Senatului.

Ales marți drept succesor al lui Călin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleșcanu este cel care ar fi negociat această mișcare politică.

Potrivit unor surse citate de portalul HotNews.ro, „Meleșcanu este cel care negociază direct cu Dăncilă.

Unii parlamentari ALDE vor să candideze pentru noi mandate, alții vor să fie candidați la locale – se negociază totul în funcție de om.

La schimb, PSD-ul primește susținere pentru Guvern. Negocierile sunt de-abia la început”, au adăugat sursele respective.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS