Viorica Dăncilă: „Eu nu știu despre statul paralel” – AUDIO

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, în noaptea de marți spre miercuri, că liderii PSD au discutat în mai multe rînduri despre emiterea unor ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

Dezvăluirea vine ca urmare a succesului de duminică al referendumului pe tema justiției convocat de președintele Iohannis.

Președintele vrea să se interzică amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și cere ca Guvernul să nu mai poată emite ordonanțe de urgență în domeniul organizării judiciare.

Am simțit întotdeauna că ar fi o vulnerabilitate pentru noi, pentru țară, dacă am da aceste ordonanțe.

Nu mi-aș fi dorit să riscăm activarea Articolului 7 în cazul României (cel care ar suspenda dreptul de vot al Bucureștiului în instituțiile europene, n.red.).

Sā nu vreau să se înțeleagă greșit, unele măsuri în domeniul Justiției poate trebuiesc luate.

Nu a fost vorba dacă ele erau corecte sau nu, dar eu, ca premier, m-am gândit că importantă este țara, m-am gândit că imaginea României e mai importantă, și eu am lucrat mult la imaginea României„, a spus Viorica Dăncilă.

Cabinetul său a adoptat, totuși, o ordonanță pe tema justiției – cea cu numărul 7, în baza căreia a fost înființată secția de anchetare a magistraților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă Liviu Dragnea a insistat în privința adoptării unor ordonanțe în justiție.

Nu vreau să mă întorc la insistențele domnului Liviu Dragnea. Au fost mai multe insistențe, a fost o opinie de partid la un moment dat (…).

A fost o discuție la început pe amnistie și grațiere, dar nu numai din partea PSD-ului. Dar nu a fost o impunere în a da amnistia și grațierea„, a răspuns premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a evitat, pe de altă parte, să spună dacă crede în existența așa-zisului „stat paralel„, una dintre cele mai constante linii de atac ale PSD la adresa președintelui Iohannis și a serviciilor secrete.

Nu e important ce cred eu. Eu nu vreau să fac o referire referitoare la acest aspect. Eu nu am vorbit de statul paralel.

Repet: nu vreau să discut despre statul paralel.

Gîndiți-vă că am fost plecată 9 ani din România. Poate sînt oameni care s-au confruntat cu mai multe situații.

Pentru mine e important cum vom acționa în perioada următoare, fără să avem în prim-plan justiția„, a încheiat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS