Dăncilă, despre remanierea refuzată de Iohannis: Abuzul de putere continuă | AUDIO

Premierul critică refuzul președintelui de a accepta nominalizările pentru posturile de ministru vacante.

“Abuzul de putere continuă”, acuză Viorica Dăncilă.

În încercarea de a completa structura cabinetului după ce ALDE s-a retras de la guvernare, PSD a oferit mai multe posturi ministeriale unor deputați ai acestui partid.

Klaus Iohannis a calificat demersul drept neconstituțional și a îndemnat-o pe Viorica Dăncilă să ceară votul de încredere, în Parlament, pentru noul Executiv.

Pentru portofoliile rămase vacante, Viorica Dăncila a apelat la Grațiela Gavrilescu (pentru Ministerul Mediului), Ion Cupă (la Ministerul Energiei) și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca posibil ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Toți sînt membri ALDE, care vor fi însă excluși din partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

De asemenea, pentru că joi a expirat interimatul la Ministerul Afacerilor Interne, premierul l-a nominalizat pe Dan Chirilă.

La Educație a propus-o pe Camelia Gavrilă, iar Dan Matei e nominalizat ca vicepremier pentru probleme economice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viorica Dăncilă a dat de înțeles că va urma sfatul președintelui, însă nu a spus cînd ar putea Guvernul să dea testul votului de încredere.

Marți, cu sprijinul PSD, Teodor Meleșcanu a fost desemnat drept succesorul lui Călin Popescu-Tăriceanu la conducerea Senatului.

El a fost apoi exclus din ALDE.

Potrivit relatărilor de presă, mai mulți dintre membrii partidului ar fi nemulțumiți din cauza retragerii de la guvernare și ar încerca fie să-și păstreze posturile, fie să se asigure că vor putea candida, anul viitor, la locale și la parlamentare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS