Victor Ponta: “Nu voi spune nimic rău despre Oprescu. Nu vă așteptați să mă adaug hienelor care sar pe el”

După mai bine de o zi de tăcere apăsată, premierul Ponta și-a făcut cunoscute opiniile legate de scandalul “Mită la Primărie”.

Victor Ponta s-a declarat ”uluit” de ceea ce vede la televizor.

Primarul Bucureștiului a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Mai mulți funcționari din Primărie, dar și șoferul primarului și un om de afaceri riscă să fie arestați în același dosar.

”Mă uit și eu uluit la televizor pentru că nu am alte informații. Nu pot decît să mă uit, nu am alte informații. În rest, vreau să vă spun un singur lucru: nu vă așteptați de la mine să mă adaug corului de șacali și hiene care sar acum pe Sorin Oprescu. Eu nu o să spun nimic rău de el”, a declarat Victor Ponta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu o lună în urmă, Victor Ponta spunea că îl sprijină pe Sorin Oprescu pentru un al treilea mandat de primar al capitalei și adăuga: “Întotdeauna am mers pe mîna lui”.

Victor Ponta e, la rîndul său, urmărit penal într-un dosatr instrumentat de DNA.

Avere verificată

Surse din Agenția Națională de Integritate anunță, pe de altă parte, că instituția verifică averea primarului.

Între altele, el a declarat două terenuri și două locuințe, obiecte de artă și de cult în valoare de 66,000 de euro, și două conturi bancare: de 156,000 de lei și de aproape 33,000 de euro.

Sorin Oprescu ar fi luat 25,000 de euro mită.

Surse judiciare citate de agenția de știri Mediafax susțin că primarul a primit bani marcați, sub supraveghearea procurorilor.

Flagrant-delictul s-ar fi realizat însă ulterior, în trafic, în noaptea de sîmbătă spre duminică: la locul faptei se aflau mai multe persoane care nu ar fi trebuit să afle despre dosarul primarului, pentru că ar fi putut divulga informații altor suspecți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS