Confidenţialitate

Victimă a unui accident de schi, actorul francez Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani

Cunoscut pentru interpretarea creatorului de modă Yves Saint Laurent în filmul biografic “Saint Laurent” (2014), actorul francez Gaspard Ulliel a murit miercuri la vârsta de 37 de ani în urma unui accident de schi.

Decesul a anunţat de familia sa într-un scurt comunicat de presă.

“Victimă a unui accident de schi, Gaspard Ulliel a decedat miercuri”, se precizează în anunț.

O anchetă a fost începută, a precizat Parchetul francez.

Gaspard Ulliel a fost răsplătit cu un premiu César, în 2017, pentru rolul principal din “Juste la fin du monde” (“It’s Only the End of the World”), regizat de Xavier Dolan, în care a jucat alături de Marion Cotillard și Lea Seydoux, alte două vedete ale cinematografiei franceze.

“Gaspard Ulliel a crescut cu cinematografia şi cinematografia a crescut odată cu el. Se iubeau la nebunie. Cu inima strânsă de durere vom revedea de acum înainte cele mai frumoase interpretări ale sale. Am pierdut un mare actor francez”, a reacţionat miercuri pe Twitter prim-ministrul Franţei, Jean Castex.

Gaspard Ulliel s-a remarcat în cinematografie în anul 2002, la vârsta de 17 ani, pentru rolul jucat în filmul “Embrassez qui vous voudrez”, regizat de Michel Blanc.

Cariera lui de actor începuse însă deja cu câţiva ani mai înainte, în perioada în care era licean. În 1996 a apărut într-un episod al serialului TV “Une femme en blanc”, în care a jucat alături de Sandrine Bonnaire, apoi a fost distribuit în serialul “Julien l’apprenti” (2000) şi în filmul “Le Pacte des Loups”, de Christophe Gans, în 2001.

“Nu am visat niciodată să fiu actor”, dezvăluia el într-un interviu pentru publicaţia online Konbini. “Este ceva care a venit complet întâmplător, în urma unei întâlniri cu o agentă”, a adăugat actorul francez.

Născut pe 25 noiembrie 1984 la Paris, Gaspard Ulliel a fost fiul unic al unui cuplu alcătuit dintr-o stilistă şi un designer.

Zâmbet enigmatic

În urma unei muşcături de câine suferite la vârsta de şase ani, Gaspard Ulliel a rămas cu o cicatrice pe obraz, care îi oferea zâmbetului său o alură enigmatică.

A continuat să filmeze şi în 2003 a fost distribuit în filmul “Les Egares” al regizorului Andre Techine, alături de Emmanuelle Beart, apoi a jucat cu Audrey Tautou în pelicula “Un long dimanche de fiancailles”, regizată de Jean-Pierre Jeunet. Acea interpretare i-a adus prestigiosul premiu Cesar pentru cea mai bună tânără speranţă masculină în anul 2005.

În 2007, a fost protagonistul filmului “Jacqou le croquant”, regizat de Laurent Boutonnat şi adaptat pe baza unui serial din anii 1960.

Cariera lui a primit în acel an o dimensiune internaţională, după ce l-a jucat pe Hannibal Lecter în filmul “Hannibal Rising”, de Peter Webber.

Fost manechin, Gaspard Ulliel a fost imaginea oficială a casei Chanel şi protagonistul spotului publicitar regizat de Martin Scorsese pentru parfumul Bleu de Chanel.

În 2014, l-a interpretat pe creatorul de modă Yves Saint Laurent în filmul biografic “Saint Laurent”, regizat de Laurent Bonello. Pentru acel rol special, starul francez a ţinut un regim alimentar drastic şi a ascultat numeroase înregistrări pentru a învăţa să imite vocea renumitului designer.

Filmul “Juste la fin du monde”, lansat în 2016 şi adaptat de Xavier Dolan după o piesă de teatru, a reprezentat unul dintre momentele marcante ale carierei sale. În acel film, Gaspard Ulliel a jucat alături de Nathalie Baye, Vincent Cassel, Lea Seydoux şi Marion Cotillard, interpretând un scriitor aflat în stadiu terminal care face o vizită familiei sale după mulţi ani de absenţă. Acel rol i-a adus în anul 2017 premiul Cesar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Ultima sa apariţie cinematografică datează din 2019, când starul francez a jucat alături de Virginie Efira în filmul “Sybil”, de Justine Triet.

Gaspard Ulliel, care a fost şi actor de televiziune, va putea fi văzut în serialul “Moon Knight”, produs de Marvel, alături de Oscar Isaac şi Ethan Hawke, care va fi difuzat de Disney+ începând din luna aprilie.

Actorul, care nu era căsătorit, avea din anul 2013 o relaţie cu modelul şi cântăreaţa Gaelle Pietri. Fiul acestora s-a născut în februarie 2016.