Veteranii de război primesc din nou facilități fiscale (AUDIO)

Guvernul reintroduce scutirile fiscale pentru veterani și pentru soțiile acestora, în cazul imobilelor și al terenurilor deținute în comun.

O ordonanță de urgență prin care se schimbă Codul Fiscal repune astfel în vigoare prevederile de la finalul anului trecut.

În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere.

Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere“, a precizat Ministerul de Finanțe.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al Guvernului, Liviu Iolu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul va aproba actul normativ abia după ce recapătă dreptul de a emite Ordonanţe de Urgenţă, adică după începutul sesiunii parlamentare.

Guvernul Ponta a eliminat din vechiul Cod Fiscal prevederea referitoare la scutirea de impozit pentru imobilele deţinute de soţi.

Fostul cabinet a introdus o măsură generală, care viza imobilele deținute în coproprietate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS