Confidenţialitate

Vedetele Delfinariului din Constanța, Chen Chen și Ni Ni, testate anti-COVID

Vedetele Delfinariului din Constanța, Chen Chen și Ni Ni, au fost testate COVID. Ele trăiesc în condiții stricte de igienă, dar vor intra într-un proiect special și conducerea Delfinariului trebuie să se asigure că cele două female sunt perfect sănătoase – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Delfinii Chen Chen și Ni Ni sunt două femele sănătoase, care țin, zilnic, câte un spectacol iarna, și câte trei, vara. Sunt mamifere care iubesc giumbușlucurile și aplauzele. Dar, ca orice ființă de pe lumea asta, se pot imbolnăvi. Pot face chiar și Covid, spune directorul Delfinariului, Adrian Bîlbă.

„Da, delfinul poate face Covid, motiv pentru care am suspendat orice fel de interacțiune cu delfinii din 2020, martie. Din cauza acestui risc de boală pentru ei”.

Pe lângă mediul strict igienizat și protejat în care sunt ținute vedetele, conducerea Delfinariului din Constanța le-a supus și unor teste medicale.

„Atunci când am avut una dintre femele cu suferință i-am testat pe amândoi, într-un institut din Germania, atât la nivel de antigene cât și la nivel de anticorpi. Și, negativi, bineînțeles. Adică nu au avut nici măcar vreo întâlnire cu vreun virus Corona”.

Atracțiile Delfinariului trebuie să fie perfect sănătoase pentru că, în viitorul apropiat, își vor mări familia. Dar nu prin achiziționarea unui delfin mascul, precizează Adrian Bilbă.

Cea mai fezabilă soluție ar fi să le inseminăm artificial și vom produce alte două femele cu o cadență de inseminare. Să aibă pui Chen și Chen, urmând ca Ni Ni să nască undeva la o lună distanță”.

Procedura de înmulțire a delfinilor va începe anul viitor, după ce, în urma unui proiect aflat in desfășurare, capacitatea Delfinariului va fi semnificativ mărită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.