Vaslui: o fată de 12 ani ar fi fost violată de asistentul maternal

O fată de 12 ani din localitatea Giurcani, județul Vaslui, ar fi fost violată de asistentul maternal.

Autoritățile au aflat despre acest caz de la soția acestuia – femeia a vrut să se sinucidă și i-a povestit medicului de pe Ambulanță că soţul ei a abuzat de una dintre fetele pe care le au în grijă.

Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme.

Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soțul ei a abuzat-o aseară şi de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au în plasament.

Echipajul a anunţat Poliţia şi colegii din dispecerat şi o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care rămăsese acasă, cea care ar fi fost abuzată, la spital, pentru investigaţii„, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvînt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Poliţia l-a ridicat pe bărbat şi l-a dus la audieri.

Am fost sesizaţi de un medic de la Ambulanţă despre faptul că o fată de 12 ani a fost abuzată de un bărbat care o avea în asistenţă maternală. Se fac cercetări într-un dosar de viol”, a spus Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

A fost alertată şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, iar poliţiştii au cerut un psiholog care să participe la audierea minorei.

Cei doi soţi erau asistenţi maternali din 2006, doamna avea fetița de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetiţa cea mai mică.

Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistenţilor maternali nu există antecedente care să atragă suspiciuni de acest gen„, a declarat Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cele două fete au fost mutate într-un centru specializat şi vor primi consiliere psihologică.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS