Confidenţialitate

Vaccinul antigripal, disponibil mai devreme în 2022. Cine beneficiază de vaccinarea gratuită | AUDIO

Vaccinul antigripal este disponibil mai devreme în acest an. Ministerul Sănătății a cumpărat 1,5 milioane de doze de ser, iar un milion dintre acestea au fost distribuite către Direcțiile de Sănătate, de unde, mai apoi, vor ajunge la medicii de familie, spune ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila spune că în acest fel va scădea riscul ca multe doze să rămână nefolosite și apoi distruse, așa cum s-a întâmplat în alți ani, când livrarea dozelor se făcea mult mai târziu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În cursul acestei săptămâni vir fi livrate și restul de 500.000 de doze. E primul an când vaccinul gripal este adus în luna septembrie. Am ținut foarte mult la acest lucru, să nu mai fim puși în situația care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri, la mijlocul lunii decembrie sau în ianuarie, și au rămas cantități importante de vaccinuri care nu au mai putut să fie utilizate”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Bolnavii cu afencțiuni cronice, gravidele, copiii, personalul medical și oamenii trecuți de 65 de ani beneficiază de vaccinare gratuită. Pentru restul populației, serul este disponibil contra cost în farmacii.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Ministrul Sănătății: Spitalele nu se vor confrunta cu creșteri mari ale facturilor la utilități datorită mecanismului de compensare | AUDIO