V. Dăncilă, despre 10 august: Când se forțează intrarea în Guvern, asta seamănă cu lovitură de stat

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, consideră că evenimentele de la mitingul antiguvernamental de pe 10 august 2018 din București „seamănă cu o lovitură de stat”.

Doamna Dăncilă s-a referit, într-un interviu la postul de televiziune Digi 24, la momentul în care unii protestatari au încercat să intre în clădirea Guvernului.

Intervenția în forță a Jandarmeriei de la mitingul din 10 august a dus, între altele, la depunerea a aproape 800 de plîngeri penale.

Forțele de ordine continuau să-i agreseze pe participanții la manifestație la mai bine de două ore după ce Piața Victoriei fusese evacuată cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

„În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat.

Eu știu un lucru, că au încercat să intre în clădirea Guvernului.

Eu nu am spus că toate persoanele de acolo aveau această intenție, dar au existat persoane ce au forțat intrarea în clădirea Guvernului.

Cine a greșit – de o parte și de alta – trebuie să plătească”, a declarat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum rămîne cu cererile insistente ale procurorilor care anchetează acele evenimente ca Ministerul de Interne să desecretizeze documentele referitoare la intervenție?

„Nu cred ca procurorii să nu aibă acces la aceste documente.

Eu cred că procurorii au acces la aceste documente și cred că ministrul trebuie să facă tot ce e posibil, legal, pentru aflarea adevărului”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Afirmațiile sale contrazic poziția exprimată oficial de Parchetul General.

În septembrie anul trecut, fostul procuror general Augustin Lazăr spunea că ancheta asupra dosarului “10 august” înaintează cu greutate tocmai din cauză că mai multe documente ale Ministerului de Interne sînt în continuare secretizate.

Mai mult, după 11 luni de cercetări, Parchetul Militar a trimis dosarul Procuraturii anti-Mafia (DIICOT), pe motiv că faptele cercetate țin de securitatea națională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS