USR-PLUS, posibil candidat propriu la Președinție? – AUDIO

Avem nevoie de un președinte care să se bată pentru România” – iată ce a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloș, într-un interviu acordat lui Tudor Mușat în cadrul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Dacian Cioloș și Dan Barna, președintele USR, sunt de părere că alegerile pentru Parlamentul European (de la sfîrșitul lunii mai) vor avea o importanță aparte în acest an.

Cei doi lideri ai proaspetei alianțe USR-PLUS afirmă că scopul noii construcții politice e să se impună la parlamentarele din 2020.

Avem nevoie, acum, să trimitem cît mai mulți europarlamentari buni și competenți acolo (în Bruxelles, n.r.), apoi avem nevoie de un președinte care să se bată pentru România și care să susțină o modificare a Constituției, pentru că avem nevoie și de o reformă constituțională„, a spus Dacian Cioloș.

E vorba de Klaus Iohannis sau de un viitor președinte?

O să vedem, o să vedem asta – domnul Iohannis face ce poate în momentul de față, cu forța pe care o are. Un președinte, oricare ar fi el, ar avea nevoie de o majoritate în Parlament. Dar, în primul rînd, e important pentru noi ca viitorul președinte să fie un susținător al reformei Constituției, un susținător al statului de drept, un susținător al competenței și profesionalismului în politică„, a răspuns liderul PLUS.

Nici nu mai contează Viorica Dăncilă și Guvernul PSD„, a continuat el – „dacă vom începe acest proces de schimbare. Noi trebuie să ne uităm la ce se întîmplă în România în următorii 10 ani. Generația aceasta poate, în zece ani, să schimbe  România în bine„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Barna, președintele USR, crede că europarlamentarele din mai „sînt primul moment în care cetățenii – cetățenii revoltați care au ieșit în stradă – cu ștampila de vot în mînă pot transmite un mesaj acestei guvernări și acestei majorități: că nu mai putem continua așa„.

Viitorul Parlament European va decide viitorul buget european„, a adăugat Dacian Cioloș. „România este unul dintre beneficiarii neți – și prin fondurile europene care vin pe politica de coeziune-dezvoltare regională, și prin Politica Agricolă Comună. Cîteva zeci de miliarde de euro ar trebui să intre în România și acelea trebuie negociate în viitorul Parlament„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS