Confidenţialitate

Ursula von der Leyen, la Kiev: Îl facem pe Putin să plătească pentru acest război barbar | VIDEO

Președinta Comisiei Europene – Ursula von der Leyen – a ajuns joi, 2 februarie 2023, la Kiev pentru summitul care va avea loc în Ucraina vineri. Alături de aceasta au sosit și înalți comisari europeni. La conferința de presă comună pe care au susținut-o șefa Comisiei Europene și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a transmis că ritmul sancțiunilor pentru Rusia a încetinit. Ursula von der Leyen a transmis că Rusia va plăti pentru „războiul barbar pe care l-a generat”.

„Mă bucur să mă aflu în Kiev, a patra oară de la momentul invaziei rusești. De data aceasta mă aflu aici cu echipa mea de comisari pentru a arăta lumii că Uniunea Europeană sprijină Ucraina mai mult ca niciodată”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter la sosirea în Kiev.

„Determinarea voastră de a merge înainte pe calea europeană este uimitoare. În timp ce luptați contra invaziei rusești avansați și faceți pași notabili în parcursul european și în indeplinirea recomandărilor noastre. Vom continua să vă sprijinim eforturile de a progresa”, le-a transmis Ursula von der Leyen ucrainenilor.

Volodimir Zelenski: UE a încetinit ritmul sancțiunilor pentru Rusia în timp ce țara lui Putin se adaptează foarte bine la ele

La conferința de presă comună la care au participat președintele Comisiei Europene – Ursula von der Leyen – și președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski, acesta a declarat că sancțiunile Uniunii Europene pentru Rusia „au încetinit ritmul” în timp ce Rusia „se adaptează foarte bine la sancțiunile primite”.

Ursula von der Leyen: Îl facem pe Putin să plătească pentru acest război barbar

Președinta Comisiei Europene a declarat că se pregătește un pachet de sancțiuni care va fi gata până la 24 februarie 2023 – atunci când se va împlini un an de la invazia rusească.

„Îl facem pe Putin să plătească pentru acest război barbar. Rusia plătește un preț greu în timp ce sancțiunile noastre distrug economia Federației Ruse, aruncând-o în timp cu o generație în urmă”, a transmis șefa Comisiei Europene.

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Citește și: Serghei Lavrov: Occidentul vrea să transforme Republica Moldova în următoarea Ucraină. Maia Sandu este nerăbdătoare să intre în NATO. Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău | AUDIO