Confidenţialitate

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a cumpărat 1000 de laptopuri pentru studenții care învață online | AUDIO

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a cumpărat o mie de laptopuri pentru studenții săi, în contextul pandemiei de coronavirus. Aparatele vor fi acordate studenților în comodat, astfel că acestea vor trebui returnate la finalizarea cursurilor în stare bună de funcționare.

Laptop-urile au fost achiziționate din fondurile proprii ale universității și costă 2.400 de lei bucata. Acestea vor fi alocate celor 12 facultăți, care vor prelua în gestiune aparatele și le vor da studenților în baza unei cereri motivate.

Alocarea se va face cu prioritate pentru studenții care reprezintă cazuri sociale, și pentru cei de la ciclul de licență buget, anul I.

În urmă cu o lună, universitatea clujeană a mai cumpărat pentru studenții săi alte 100 de laptopuri, dar și peste 2.300 de tablete cu acces la internet.

Universitatea Tehnică din Cluj a început școala cu toți studenții prezenți fizic în bănci, însă după două săptămâni a decis să suspende desfășurarea cursurilor și să treacă la învățământul online. În prezent, toate celelalte activități didactice se desfășoară cu prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice.

Autor: Sandu Mureșan

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: 5 decizii simple pentru a evita risipa alimentară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.