Unde se găsește cea mai ieftină benzină din toată Europa

În această dimineață, în Deșteptarea, am căutat să aflăm unde se poate cumpăra cea mai ieftină benzină din toată Europa și pe ce loc se situează România? Departamentul de analiză Picodi a ales să analizeze, câți litri de benzină se pot cumpăra în România și în alte țări ale Europei cu salariul mediu, iar rezultatul cercetării sugerează că cea mai ieftină benzină o putem cumpăra în cea mai bogată țară în materii prime – Rusia. În Rusia, în medie, vom plăti pentru benzină 0.63 €, după schimbarea valutei din ruble. În schimb, cel mai mult vom plăti pentru benzină în Norvegia, unde prețul mediu pentru 1 litru de benzină ajunge la 1.70 EURO.

Cel mai bun preț al unui litru de benzină, comparativ cu valoarea salariului mediu în partea noastră a lumii, îl vom găsi în Elveția și Luxemburg. Salariul mediu le permite să-și cumpere 3388 respectiv 2827 litri de aur curgător. Locul 3 printre țările analizate de Picodi îl ocupă Norvegia (1989 litri).

România este pe locul 31, cu un salariu mediu putând fi cumpărați 559 litri de benzină.

În realizarea acestui studiu, au fost luate în calcul prețurile medii ale combustibilului, din prima jumătate a anului 2019, preluate de pe pagina globalpetrolprices.com și alte surse locale.

Pentru a obține numărul de litri de benzină, Picodi a împărțit salariul mediu pe economie la prețul mediu pentru un litru de benzină. Pentru conversia valutară au fost folosite cursurile medii din ultimele 90 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS