Confidenţialitate

Un nou virus afectează gadgeturile inteligente │Cum să ne ferim

Mare atenție dacă aveți dispozitive inteligente în casă. Un nou virus face ravagii printre zeci de mii de gadgeturi conectate la internet. Fotografiile şi datele personale ale utilizatorilor sunt vulnerabile.

Atacul informatic a vizat până acum 100 de țări, spune producătorul român de securitate informatică Bitdefender.

 

Peste 50.000 de gadgeturi inteligente din peste 100 de ţări au fost deja afectate de noul virus denumit, Hyde and Seek, (adică de-a v-ati ascuns).

Virusul pătrunde în orice dispozitiv inteligent pe care îl aveti, în casă, la muncă sau în masină, chiar și un router sau monitor se supraveghere pentru copii, explică la Europa FM, Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică la Bitdefender.

“Cineva în casa noastră ar putea să ne compromită o cameră de supraveghere sau un monitor al bebelușului, și să-l instruiască să fure fotografii, sau filme personale, stocate pe dispozitive. În momentul în care hackerul are control asupra lor, dispozitivele vor fi la rândul lor folosite pentru a infecta alte dispozitive.”

Din păcate, nu există semnale că dispozitivele sunt afectate, așa că cel mai bine ar fi să le scoateți din priză ca să se reseteze, din când în când.

Virusul informatic se răspândește cu rapiditate și afectează gadgeturi din Asia până în Alaska, inclusiv și in România.

Interviul integral cu Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică la Bitdefender:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.