Confidenţialitate

Un nou incident maritim, raportat de Marea Britanie în largul Emiratelor Arabe Unite

În alerta emisă de autoritățile din Regatului Unit se menționeză un incident la aproximativ 60 de mile marine de orașul Fujairah, situat în Emiratele Arabe Unite. Comandamentul operaţiunilor maritime comerciale din Marea Britanie precizează că nu este vorba de un act de piraterie și că au fost mobilizate forțte maritime şi aeriene pentru asistenţă, notează agenția de presă Reuters.

Potrivit unor surse citate de presa internațională – nava vizată de acest incident este petrolierul Golden Brilliant, sub pavioliul din Singapore. Echipajul navei a raportat ”în afara controlului” – adică vasul nu poate fi manevrat.

Acest incident vine după cel de la finalul săptămânii trecute din Marea Arabiei – în largul coastelor statului Oman. Atacul asupra navei a dus la moaterea unui marinar român și unul britanic. Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au atribuit atacul Iranului – oficiali din Statele Unite și Marea Britanie sunt convinși că Iranul a folosit drone cu explozibil pentru comiterea atacului asupra vasului petrolier israelian.