Confidenţialitate

Ucrainenii au înaintat cu 1.400 de metri pe linia frontului în apropiere de Bahmut

Atacurile armatei ucrainene încep să dea rezultate. Doar în ultima zi s-a înaintat cu 1.400 de metri în mai multe secţiuni ale liniei frontului în apropierea oraşului Bahmut – anunță oficialii ucraineni.

Pe de altă parte, rusii au atacat cu drone orașul Odesa, de la Marea Neagră. Totul pe fondul agravării situației umanitare din zona barajului Nova Kahovka.

Oficialii ONU transmit că apa potabilă lipsește în regiunile afectate de inundații. Peste 700.000 de persoane au nevoie de apă potabilă.

Ajutoarele internaționale se pare că nu fac față. Este nevoie de o mobilizare mult mai mare – spun autoritățile ucrainene, care atrag atenția că a crescut și riscul apariției unor epidemii.

Între timp, continuă ceea ce mulți analiști consideră a fi contraofensiva ucraineană. S-a înaintat cu până la 1.400 de metri în mai multe secţiuni ale liniei frontului în apropiere de Bahmut.
„Încercăm să dăm lovituri asupra inamicului, contraatacăm”, a spus un oficial militar.

Totodată, trei civili au fost ucişi în timpul unui atac cu drone ruseşti asupra oraşului Odesa de la Marea Neagră, la primele ore ale zilei de sâmbătă, după ce resturi de dronă au căzut pe un bloc de apartamente, provocând un incendiu.

27 de persoane, au fost rănite, inclusiv trei copii.