Trei români au fost răniți în atentatele din Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc marţi în Bruxelles.

Doi dintre ei sunt spitalizaţi, iar al treilea a fost deja externat.

Cel puțin 31 de persoane au murit în atentatele din capitala Belgiei și numeroase altele au fost rănite.

Consulii din cadrul ambasadei României la Bruxelles vor merge la spital să-i viziteze pe cetăţenii români care încă mai au nevoie de îngrijiri medicale.

”Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară”, se arată într-un comunicat al instituției.

Ministerul de Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români, precum şi a rudelor acestora contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +32 (0)2 347 5338; +32 (0)2 345 0040; +32 (0)2 344 1658 – apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Pe de altă parte, cel puțin două dintre persoanele rănite în atacurile teroriste din Bruxelles sunt în stare critică.

Anunțul a fost făcut de conducerea unui spital din oraș în care au fost internați 22 dintre răniți.

Cei mai mulți au suferit arsuri, s-au intoxicat cu fum ori au răni provocate de exploziile produse în aeroportul internațional din Bruxelles și într-una dintre stațiile de metrou din capitala Belgiei.

La ora locală 8.00, două explozii simultane s-au produs în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles.

O oră mai tîrziu, altă explozie a lovit staţia de metrou Maelbeek, din apropierea instituţiilor europene.

Autorităţile belgiene au ridicat alerta de terorism la cel mai înalt nivel.

Atentatele au avut loc la doar patru zile după capturarea lui Salah Abdeslam, implicat în planificarea atacurilor teroriste din Paris, de la 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS