Trainspotting 2: ce-ar putea aduce continuarea filmului-cult din anii ’90?

Regizorul britanic de film Danny Boyle a anunțat de curînd că patru dintre actorii din filmul Trainspotting (Din viaţă scapă cine poate) vor juca într-o continuare lungmetrajului din 1996.

Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle şi Ewen Bremner îşi vor relua rolurile din filmul original, în care au jucat patru dependenți de droguri – Renton, Sick Boy, Begbie şi Spud.

“Va trebui doar să coordonăm agendele de lucru ale tuturor celor patru, însă este complicat, pentru că doi dintre ei filmează pentru seriale americane”, a afirmat Danny Boyle.

Jonny Lee Miller îl interpretează pe Sherlock Holmes în serialul Elementary (produs de postul TV american CBS), iar Robert Carlyle este personajul Mr. Gold/ Rumplestiltskin în serialul Once Upon A Time (produs de postul ABC).

Producătorii speră să o aducă în noul film și pe Kelly Macdonald, care avea 19 ani în timpul filmărilor de la lungmetrajul din 1996.

John Hodge, nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului Trainspotting, a scris și această continuare, iar Danny Boyle spune că noul subiect este “minunat”.

Scenariul a fost adaptat pe baza romanului Porno, scris în 2002 de Irvine Welsh.

Trainspotting a fost filmat în Glasgow timp de şapte săptămîni, cu un buget de doar două milioane de dolari, însă a avut un succes uriaş şi a obţinut încasări de 72 de milioane.

Cu sau fără această reușită, Trainspotting rămîne unul dintre cele mai bune filme ale anilor ’90, spune cronicarul de film al Europa FM, Filip Standavid: “E acel rar soi de lungmetraj care nu îmbătrînește vreodată – îl revăd cel puțin o dată pe an și, chiar dacă pot reproduce pasaje întregi, tot mai găsesc cîte ceva insolit, scandalos sau emoționant în el”.

Poate însă Danny Boyle să regizeze, la aproape 20 de ani distanță, un film care să aibă un impact asemănător?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.