Confidenţialitate

Testele rapide COVID au ajuns în școli

Peste 10 milioane de teste rapide destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare, anunta secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion.

Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, ceea ce inseamna că prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri.

De data aceasta, testele rapide de saliva sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două.

Procesul de achiziţie a peste 18 milioane de teste a fost reluat după ce, vineri, contestaţia depusă de un operator economic a fost respinsa ca nefondată. Potrivit procedurii, testarea se poate face in unitatea de invatamint sau acasa. In primul caz e necesar acordul scris al parintelui.

Daca testarea se face la domiciliu, rezultatul trebuie comunicat imediat școlii sau grădiniței.

In cazul unui rezultat pozitiv, unitatea de învățământ va raporta situatia Directiei de Sanatate Publica, pentru o noua testare rapida antigen sau PCR.

Elevul gasit pozitiv va invata în regim online și va relua cursurile cu prezență fizică după prezentarea unui rezultat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore.

Daca nu aduce aceasta dovada, elevul poate reveni in bancile scolii la 14 zile de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid efectuat din proba de salivă.