Tensiuni la Chișinău: mai multe persoane au forțat intrarea în Parlament

Mai multe persoane protestează la Parlamentul din Chișinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip.

Cabinetul a primit votul de încredere al Legislativului pe parcursul după-amiezii.

Miniștrii ar fi trebuit apoi să depună jurămîntul, însă ceremonia a fost amînată.

Unii dintre protestatari au spart ușa din spate a clădirii Parlamentului și au intrat în instituție, unde au ocupat un hol.

Se relatează că ei au distrus mobilierul și că au încercat să-i scoată pe polițiștii baricadați acolo.

Potrivit Radio Chișinău, protestatarii ar fi început să-i atace pe polițiști cu gaze lacrimogene. Unii dintre agenții de pază ar fi fost luați la bătaie.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a făcut un apel la oameni să se retragă și să nu devasteze clădirea Parlamentului. Protestatarii au refuzat însă să se retragă și au continuat să scandeze „Jos Mafia” și „Noi suntem puterea”.

Presa din Chișinău transmite că la proteste ar lua parte simpatizanți ai Platformei DA și ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi.

Mai multe înregistrări video cu manifestațiile de protest din jurul Parlamentului au fost postate pe rețelele de socializare.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, cu 57 de voturi, programul de activitate al Guvernului și lista cabinetului de miniștri.

În timpul ședinței, mai mulți deputați ai Partidului Socialist (PSRM) au blocat tribuna centrală în timp ce premierul desemnat prezenta programul de guvernare.

A fost o ședință extraordinară care a durat numai 30 de minute, timp în care reprezentanții opoziției au suflat în vuvuzele și au făcut tot posibilul pentru a întrerupe discursul lui Pavel Filip.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS