Vot pentru eliminarea supraaccizei la carburanți | AUDIO

De la 1 ianuarie, va fi eliminată supraacciza la carburanți, iar contractele de muncă part-time nu vor mai fi supraimpozitate, așa au decis marți deputații din Comisia de buget.

Camera Deputaților are ultimul cuvânt, iar votul final va fi dat miercuri.

Chiar dacă legea ar trece, eliminearea supraaccizei la carburanți este în practică imposibilă. Motivul: acciza ar coborâ sub nivelul minim permis de Comisia Europeană, a spus – pentru Europa FM – Mihai Nicuț, jurnalist la portalul economica.net.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/12/03dec-12-Nicut-supraacciza-la-nivelul-UE.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Supraacciza la carburanți a fost introdusă în 2014, a fost scoasă la începutul lui 2017 și apoi reintrodusă, în toamna aceluiași an.

Soluția: Ministerul de Finanțe să crească înainte acciza la carburanți, ca să aibă de unde să scadă. Ceea ce înseamnă că românii nu vor vedea la pompă o diferență prea mare de preț.

“Finanțele trebuiau să publice deja de o lună de zile nivelul actualizat al accizei pentru anul viitor. Acciza ar fi trebuit să crească cu 3,4 %. După această creștere, dacă se aplică scăderea de supra-acciză, într-adevăr am fi peste acciza minimă, însă nu mai este o scădere atît de mare”, a spus Mihai Nicuț la Europa FM.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/12/03dec-12-Nicuț-soluția.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.