Confidenţialitate

Suceava: Șefa Oncologiei de la Spitalul Județean cerea șpagă dublă dacă pacientul suferea de două tipuri de cancer

Mărturii revoltătoare în cazul medicului de la Suceava care primea „plicuri cu bani” de bolnavii de cancer. Ar fi cerut o sumă dublă de la un pacient care suferea de două tipuri de cancer, arată site-ul Monitorul de Suceava.

„Atențiile” deveniseră o obișnuită în cazul medicului șef al secției Oncologiei de la Spitalul de Urgență Suceava, Anca Dumitrovici Ababneh.

Procurorii susțin că înainte să fie reținut, cadrul medical primise în doar șapte zile peste 62 de „atenții” din partea pacienților.

Nu se rezuma doar la bani, ci primea de la bolnavii de cancer și miere de albine, cașcaval, cafea sau bomboane de ciocolată.

200 de lei au fost ultimii bani pe care i-a primit doctorița, chiar în după-amiaza zilei în care a fost reținută, scrie publicația Monitorul de Suceava.

Banii erau principala condiție pentru prescrierea medicamentelor.

În cazul unuia dintre pacienți, care suferea de două forme de cancer, Anca Dumitrovici a cerut sumă dublă.

În loc de 50 de lei, aceasta a primit 100. Rudele unui alt pacient acuză că acesta a murit până a reușit să făcă rost de banii ceruți de medicul-șef pentru administrarea tratamentului.

Medicul se alfă în arest preventiv 30 de zile.

Citește și: Hunedoara, în topul județelor cu localități fără medici de familie. Dintre cei care sunt la oraș, jumătate au peste 60 de ani | AUDIO