Confidenţialitate

SUA: FDA autorizează vaccinul anti-Covid al Johnson & Johnson

Agenția americană a Medicamentului (FDA) a autorizat administrarea vaccinului anti-Covid al companiei Johnson & Johnson.

Anterior, serul a primit girul unui comitet de experţi independenți pentru imunizare persoanelor cu vârste de peste 18 ani. Potrivit acestora, beneficiile sunt mai importante decât riscurile utilizării vaccinului produs de firma belgiană Jennsen.

FDA a făcut publice o serie de documente, săptămâna aceasta, în care a confirmat eficacitatea vaccinului J&J, care se administrează într-o singură doză şi poate fi depozitat la temperatura frigiderului.

În cadrul studiilor clinice, eficienţa serului împotriva formelor grave de Covid a fost de 85,9%.

Cele mai frecvente efecte secundare observate sunt o durere la locul injectării, dureri de cap, oboseală şi dureri musculare.

Cel puţin trei milioane de doze de vaccin J&J sunt pregătite să fie distribuite de ”săptămâna viitoare”. Compania americană s-a angajat să ofere guvernului 100 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie.

Incluzând totalul de 600 de milioane de doze comandate de la Pfizer şi Moderna, SUA dispun deja, până la sfârşitul lui iulie, de vaccinuri suficiente pentru a imuniza aproape întreaga populaţie.

Vaccinul J&J așteaptă autorizarea în Uniunea Europeană.

Statele comunitare administrează în prezent serurile Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca.

Invocând lipsa vaccinurilor, Ungaria este singura ca a autorizat, totodată, serul rusesc Sputnik V și cel chinezesc al companiei Sinopharm.