Confidenţialitate

Stenograme din referatul procurorilor în cazul angajatului Catena care vindea opioide | AUDIO

Noi detalii în cazul traficantului de droguri angajat la un mare lanț de farmacii: acesta vindea opioide, care mai apoi ajungeau la concerte și festivaluri. Stenogramele din dosar arată modul în care suspectul colabora cu un coleg pentru distribuirea stupefiantelor. Bărbatul a fost arestat preventiv.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DIICOT spun că în ultimul an Constantin Șonea, arestat preventiv acum, a reușit să scoată din depozitele farmaciei și să vândă pe piața neagră peste 10.000 de comprimate de Fentanil și Oxicodonă, subtanțe extrem de periculoase, care pot provoca moartea.

Stenogramele din referatul procurorilor, publicate de site-ul G4Media, arată și cum reușea angajatul lanțului farmaceutic Catena să scoată pe piața neagră drogurile care în mod normal trebuiau distruse.

El avea sarcina de a se ocupa cu centralizarea medicamentelor, iar alături de un alt coleg le vindea, iar mai poi stupefiantele ajungeau inclusiv la concert. Acest aspect reiese dintr-o discuție avută între cei doi și interceptată de procurori.

„Voiam să discut cu tine… am niște cereri pentru că sunt niște concerte, 2-3, weekendul viitor aici în București, festivaluri…”, iar Constantin Șonea întreabă ce comprimate trebuie să pregătească.

Potrivit DIICOT, de anul trecut și până acum, a reușit să vândă peste 10 mii de comprimate ce conțin substanța activă Fentanil, aproape 700 de comprimate de Oxycodonă, 1200 de fiole de morfină, aproape 400 de plasturi de conțin Fentanil și comprimate de codeină.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, traficantul de droguri lucra de mai bine de 9 ani ca specialist în managementul calității la Farmacia Catena, unde deținuse anterior și funcția de farmacist șef.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Traficantul de droguri prins asupra sa cu zeci de cutii de Fentanil, reținut. Se ocupa de managementul calității pentru lanțul Catena | AUDIO