Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului „15 minute”: „Se poate transforma într-o grevă generală”

Inițiatorul protestului “15 minute”, pentru construcția de autostrăzi, crede că apelul său ar putea fi preambulul unei greve generale.

Zeci de companii şi mii de cetăţeni au anunţat că vineri – pe 15 martie, la ora 15 – vor opri lucrul timp de 15 minute.

Ștefan Mandachi a turnat de curînd, în mod simbolic, primul – și singurul, deocamdată – metru de autostradă din Moldova.

Omul de afaceri sucevean a fost invitatul lui Moise Guran în emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM.

Pare că se poate transforma într-o autentică grevă generală„, a spus Ștefan Mandachi, întrebat despre consecințele demersului său.

Eu îmi doresc să fie un manifest pașnic în primul rînd. Nu-mi doresc injurii la Suceava. Sînt foarte mulți antreprenori care rezonează cu ceea ce solicităm noi, dar încă mai aștept giganți comerciali din România, care nu au dat nici un răspuns – erau extrem de vocali, se victimizau foarte mult, și-acum nu pot să-mi imaginez de ce manifestă o nepăsare totală„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ștefan Mandachi este de părere că milioane de oameni ar putea să ia parte la protestul de vineri și speră ca politicienii „să fie atenți la ce se întîmplă„.

Patron al mai multor restaurante, el va deschide accesul publicului pe proprietatea unde a turnat un metru de autostradă.

Deja sînt multe milioane, dar de multe ori curajul îl avem doar în spatele tastaturii. Vreau să văd și curajul din teren„.

Dar ce urmează după aceea?

Vom vedea ce acțiuni iau politicienii. Eu, unul, nu vreau să fac politică – dacă ar fi un cadru legal prin care antreprenorii să-și construiască autostrăzi, poate că sînt 3,000 de specialiști care ar putea să facă lucrul ăsta. Nu pot să știu ce se va întîmpla, dar îmi doresc foarte mult să ia atitudine„.

Întrebat dacă se gîndește și la alte demersuri după 15 martie, omul de afaceri sucevean a spus că acest lucru depinde de răspunsul din partea autorităților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS