Confidenţialitate

Spania: Salariul minim va crește la 1.259 de euro. Măsura a fost cerută de sindicate

În Spania, premierul  a anunțat că salariul minim va fi majorat cu 8%. Ceea ce înseamnă că salariul minim va depăși 1.250 de euro pe lună. Măsura a fost cerută de sindicate, în condițiile în care inflația a crescut în Spania.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez a făcut publică decizia privind majoarea salariului minim în fața Parlamentului.

Oficialul spaniol a spus că salariul minim va crește cu 8 la sută, ceea ce înseamnă peste 90 de euro în plus pe lună, iar salariul minim va ajunge astfel la 1.259 de euro.

Majorarea vine pe fondul creșterii inflației.

În decembrie, inflația era de 8,4%, iar sindicatele au insistat să crească salariul minim. Angajatorii au fost de acord cu o majoare de numai 4%.

Ultimele date privind rata inflației în zona euro publicate de Eurostat arată însă că Spania se află, alături de Luxemburg, în topul țărilor cu cea mai mică inflație, de sub 6%.

Spre sfârșitul anului, au loc alegeri generale în Spania, iar guvernul și-a propus ca până la finalul mandatului să aducă salariul minim net la 60% din salariul mediu lunar, de peste 1.900 de euro.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Păun, despre propunerea PSD privind suprataxarea marilor companii: Dacă extragi resurse de la firme care nu o duc bine în recesiune, adâncești criza | VIDEO