Confidenţialitate

„Situația rămâne periculoasă la centrala Zaporojie”, spune șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Forțele ucrainene anunță că au respins mai multe atacuri rusești în ultimele ore. Liderii europeni se reunesc, joi, la Bruxelles pentru discuții legate de Ucraina. Situația rămâne „periculoasă” la centrala Zaporojie, afirmă șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, după cele mai recente atacuri.

Între timp, armata rusească pare să încetinească ritmul asaltului declanșat asupra orașului Bahmut.

Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei anunță că au respins 83 de atacuri în partea de est a frontului, conform unui anunț făcut de Statul Major ucrainean.

Un clip video publicat în mediul online arată cum un sistem antiaerian Strela interceptează o dronă rusească în estul Ucrainei. Cu astfel de aparate rușii au efectuat 48 de atacuri aeriene în ultimele, arată datele disponibile până acum.

Atacurile rusești din ultima perioadă determină o situație fragilă în ceea ce privește funcționarea centralei nucleare de la Zaporojie, afirmă șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Rafael Grossi spune că situația este „periculoasă” în zonă.

Pe de altă parte, în zona Bahmut, care este epicentrul luptelor de luni de zile, lucrurile par să stagneze, iar asaltul rușilor să încetinească, spun mai mulți experți militari citați de publicația The Guardian.

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului şi i-a încurajat pe soldaţii detașați în zonă. În mesajul său către țară a mărturisit că a fost „tulburat” de ceea ce a văzut, dar rămâne optimist că victoria este posibilă. Subliniază că Harkovul rămâne puternic.

În acest context, liderii europeni se reunesc joi la Consiliul European de la Bruxelles, unde vor avea discuții despre războiul din Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.