Confidenţialitate

Sindicatele din Educație resping oferta Guvernului. Greva continuă

Profesorii și angajații din Educației au respins oferta propusă la Guvern, potrivit unor surse citate Edupedu.ro.

Atât cei din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis mesajul că nu acceptă sumele primite.

În consecință, liderii sindicali comunică la această oră rezultatul referendumului intern și negociază cu reprezentanții Guvernului o altă soluție.

Întâlnirea de la Guvern, care a început la ora 19:00, a fost anunțată de la prânz atât de sindicaliști, cât și de premier.

Ultima oferta facuta azi de Guvern: o crestere a salariilor cu 1000 respectiv 400 de lei brut lunar, pentru personalul didactic respective pentru cel nedidactic auxiliar , pina la aplicarea noii legi a salarizarii de la 1 ianuarie anul viitor.

Net, asta ar insemna circa 600 de lei in plus pentru un profesor, mai putin decit au cerut sindicatele si chiar decit oferise initial guvernul prin vouchere.

Guvernul a mai promis că in noua grila de salarizare salariul unui profesor debutant se va raporta la salariul mediu brut din economie.

Majorările salariale ar urma sa se faca etapizat, în cel mult trei ani, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.