Confidenţialitate

Sindicaliștii din Sănătate se întâlnesc luni cu Ministrul Sănătății | AUDIO

Sindicaliștii din sănătate vor avea luni o primă discuție cu ministrul Alexandru Rafila – după protestele angajaților din cadul Direcțiilor de Sănătate Publică, dar și a salariaților din minister.

Aceștia au cerut în ultima săptămână salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am discutat deja subiectul cu cei de la Sanitas. O să fac o întâlnire în cursul săptămânii şi cu celelalte sindicate care au membri de la nivelul DSP-urilor. Sincer să fiu, nu pot să nu înţeleg revendicările pe care le au colegii noştri de la Direcţiile de sănătate publică, care mai ales în pandemie au dus greul – a fost foarte, foarte greu. Mai este un lucru pe care trebuie să îl înţelegem: profesionalizarea, medicalizarea Direcţiilor de sănătate publică, păstrarea personalului medical este esenţială, pentru că nu poţi să faci sănătate publică fără oameni din sănătate.”

Se caută soluții pentru salarii, având în vedere decizia Guvernului prin care șefii instituțiilor nu mai pot crește lefurile…majorările se decid prin lege.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Expun problema în Guvern şi sper să putem să găsim o soluţie sau măcar un calendar de implementare a unor armonizări ale salariilor între cei care lucrează la Casele de asigurări de sănătate şi instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii, respectiv Direcţiile de sănătate publică.”

Sursa foto: Paul Patlagica Europa FM