Simona Halep s-a calificat în sferturi la Montreal

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale Rogers Cup.

Ea a învins-o, vineri (joi, la Montreal), cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Venus Williams, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 13.

Ambele jucătoare au fost nevoite să dispute două partide joi, din cauza programului perturbat de ploaie din ziua anterioară.

În faza următoare a competiției, românca va juca în compania franțuzoaicei Caroline Garcia.

Mai puţin de cinci ore şi jumătate de odihnă a avut Simona Halep între meciul câştigat cu dificultate în faţa Anastasiei Pavliucenkova şi partida cu Venus Williams.

Americanca a avut cam tot atât timp de refacere, dar ea a stat o oră mai puţin pe teren în întâlnirea cu Sorana Cîrstea, pe care a învins-o în două seturi.

Seara, Venus Williams a intrat pe teren cu o genuchieră la piciorul drept şi jocul ei a fost clar influenţat de problemele medicale avute.

Halep a început mai bine şi a condus cu 2-0, după două ghemuri la zero, primul fiind un break.

Williams a redus din diferenţă, apoi ploaia a început din nou să cadă la Montreal. Nu a fost însă nevoie decât de o pauză de mai puţin de 15 minute şi meciul s-a reluat cu Halep la serviciu.

La 15-30, în ghemul al patrulea, americanca a făcut o mişcare bruscă, încercând să-şi schimbe direcţia de deplasare şi şi-a agravat accidentarea de la picior, însă a continuat să joace.

Halep s-a desprins apoi la 5-1, dar şi-a complicat finalul de set cu mai multe erori neforţate şi duble greşeli. Ea a reuşit în cele din urmă să pună capăt setului, cu 6-2.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS