Confidenţialitate

Satu Mare: Scandal local între PNL și UDMR, liberalii anunță retragerea din toate funcțiile de conducere din CJ și primăria orașului | AUDIO

Scandal politic la Satu Mare. Filiala locală a PNL a anunțat retragerea tuturor membrilor cu funcții de conducere din Consiliul Județean și primărie. Principalele motive sunt legate de politica UDMR, a anunțat marți deputatul PNL Adrian Cozma.

„Principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR și lipsa unui parteneriat onest. PNL Satu-Mare nu participă și nu dorește să participe la decizii care nu respectă legea, decizii contrare Constituției. Nu putem să rămânem într-o astfel de majoritate, PNL Satu-Mare nu poate gira anumite proiecte ale administrației totalitare UDMR.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cozma mai spune că un alt motiv al rupturii PNL – UDMR de la Satu Mare se leagă și de încălcarea repetată a accesului la informațiile publice.

Atât președintele Consiliului județean cât și primarul orașului sunt din partea UDMR.

„Condiție la angajare în Primăria Satu-Mare: cunoașterea limbii maghiare, nu ar fi fost asta neapărat o problemă însă nu poți să stabilești un astfel de criteriu în cazurile în care nu se impune și nu este vorba despre un post cu relația cu publicul. Încălcarea repetată a accesului la informații publice, întârzierea punerii în execuție a unor lucrări prin fonduri europene. Noi nu putem fi elemente de decor în administrația locală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, reprezentanții UDMR Satu Mare îi acuză pe cei de la PNL că susțin o politică a dezbinării și distrugerii și că blochează proiectele de dezvoltare.

”În urma acestui demers ieftin şi politicianist, au de pierdut doar cetăţenii judeţului Satu Mare”, precizează UDMR Satu Mare, în cadrul unui comunicat de presă.

Citește și: Coaliția se întrunește într-o nouă ședință legată de prețurile la energie. PSD vrea reglementarea pieței, PNL s-a opus până acum