România la Rio: campioana olimpică la cîrpeală?

Surprize la percheziţiile în scandalul echipamentului destinat sportivilor de la Rio.

Poliţiştii au găsit aproape 1,200 de echipamente sportive posibil contrafăcute, asemănătoare celor cumpărate pentru lotul olimpic.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit că echipamentul, realizat sub  sigla firmei Kappa, este unul de proastă calitate: pantalonii s-au descusut, iar culoarea rămîne imprimată pe piele.

180 de echipamente sportive au fost sigilate la Comitetul Olimpic, iar alte aproximativ 1,000 au fost indisponibilizate la sediul firmei Pax Creative Sports, furnizoarea cu probleme.

Anchetatorii au ridicat şi mai multe acte legate de tranzacţiile cu astfel de produse.

 

Mai multe mostre au fost prelevate si vor fi supuse unor expertize.

Urmează ca titularul mărcii originale să comunice prejudiciul care i-ar fi fost adus în urma presupusei contrafaceri.

Surse din anchetă afirmă că există şi alte firme şi cluburi sportive care ar fi achiziţionat astfel de echipamente sportive.

Responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, Sabina Dumitrache, a declarat că defectele au fost semnalate imediat după primirea echipamentului de la distribuitorul zonal Kappa.

Treningurile  au fost ridicate din depozitele Kappa din Italia și se bănuieşte că s-a sărit peste etapele  de curăţare şi finisare.

Sabina Dumitrache mai spune si că echipamentul s-a dovedit a nu fi personalizat, ci sunt produse de serie inscriptionate cu brandul Kappa şi cu siglele Team Romania.

Reclamații din partea sportivilor

Mulți dintre sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Rio au remarcat că tricourile și treningurile pe care le poartă în special la antrenamente nu sunt de calitate.

Gazeta Sporturilor a publicat recent fotografia unui sportiv care avea piciorul murdar de vopseaua albastră ieșită din trening. În alte cazuri, s-au deteriorat inscripțiile de pe echipament, iar literele care alcătuiau cuvântul România s-au desprins de pe tricouri.

Și  cusăturile s-au desfăcut, iar sportivii și-au cusut singuri echipamentul.

Original sau nu, materialul este bun”, a reacționat șeful misiunii olimpice a României la Rio. Alexandru Epuran a spus că din 19 iulie poartă echipamentul și că nu i s-a stricat nimic. Oficialul a recunoscut, totuși, că unii sportivi au avut probleme, dar consideră că ele au fost accidente.

Potrivit Gazetei Sporturilor, chiar dacă echipamentul poartă sigla Kappa, pe etichete ar apărea numele unei alte companii de haine, din Franța.

În plus, etichetele albe, prinse pe cusătura laterală a tricourilor (unde sunt menționate compoziția materialului, firma și țara producătoare),  sunt parțial tăiate.

Firma Pax Creative a fost fondată de Octavian Morariu, fostul președinte al Comitetului Olimpic Român, în prezent membru în Comitetul Internațional Olimpic și de Ioan Dobrescu, actual secretar general al COSR.

Acesta din urmă a spus că s-ar fi retras din afacere pentru că ea nu avea profit.

Surse din COSR citate de Gazeta Sporturilor spun că semnătura lui Ioan Dobrescu se află pe contractul încheiat cu firma respectivă pentru Rio.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS