Rochiile de mireasă în diverse culturi ale lumii – GALERIE FOTO

Mulţi oameni găsesc în Ziua Îndrăgostiţilor un prilej pentru căsătorie. Fie doar pentru 24 de ore sau chiar pentru toată viaţa, sărbătoarea iubirii reprezintă o bună ocazie pentru cuplurile care vor să îşi declare iubirea eternă.

Căsătoria este, de altfel, unul din cele mai importante evenimente din viaţa fiecăruia dintre noi.

Aranjamentele florale, masa, invitaţiile sau cadourile primite, reprezintă aspecte importante atunci când este planificată nunta dintre doi îndrăgostiţi.

O atenţie deosebită se îndreaptă în acest context către rochia de mireasă, o etichetă indispensabilă, cu o simbolistică bogată pentru femeia care se pregăteşte de “cea mai importantă zi din viaţa sa”.

În fiecare cultură, miresele poartă rochii diferite, iar tradiţiile care însoţesc vestimentaţia miresei, sunt şi ele diferite de la o ţară la alta.

În weekendul îndrăgostiţilor de la Europa FM, vă prezentăm mai multe moduri în care femeile din întreaga lume poartă rochiile de mireasă, alături de tradiţii şi poveşti conexe acestui obiect vestimentar.

În Bulgaria, femeile poartă o rochie simplă, din bumbac, cu broderii tradiţionale şi o basma albă pe cap.

rochie mireasa 1

În Turcia, bine-cunoscuta rochie albă este însoţită de o cingătoare roşie, pusă de tatăl miresei, care simbolizează fericire şi prosperitate.

rochie mireasa 2

În Sri Lanka, rochia albă specifică ţărilor occidentale este asortată cu multe bijuterii şi pietre preţioase tradiţionale.

rochie mireasa 3

În Indonezia, miresele se îmbracă în rochii colorate cu multiple broderii ataşate.

rochie mireasa 4

Miresele din Pakistan, poartă în general în ziua nunţii o rochie roşie, roz sau mov. Alături de aceasta, mireasa mai poartă şi un şal colorat, care-i acoperă faţa.

rochie mireasa 5

Rochia tradiţională din India, este roşie, accesorizată cu numeroase broderii şi bijuterii.

rochie mireasa 6

În Nubia, miresele îşi acoperă capul cu o basma tradiţională, înflorată, iar faţa şi-o acoperă cu un văl alb.

rochie mireasa 7

În Eritrea, costumul miresei include o rochie albă acoperită de o pelerină neagră şi un coroană realizată din acelaşi material ca şi pelerine.

rochie mireasa 8

În Tuva, Russia, rochia de mireasă este albă, comodă, asortată cu panglici roşii şi alte podoabe.

rochie mireasa 9

În Tibet, rochia şi accesoriile, frumos colorate, îi sunt dăruite miresei cu o zi înainte de nuntă, chiar de către mire.

rochie mireasa 10

 

Miresele din Palestina, poartă rochii albe, foarte lungi şi voaluri care le acoperă capul şi chipul.

rochie mireasa 11

 

În Peru, miresele poartă o rochie lungă, roşie, decorată cu panglici şi dantelă negre.

rochie mireasa 12

Miresele din Iordan se îmbracă în rochii albe, lungi, decorate cu bijuterii din aur sau argint, iar o eşarfă le acoperă în totalitate capul şi chipul.

rochie mireasa 13

În Mali, rochia de mireasă poartă numele de “kaftan” şi este, de obicei, albă. Totuşi, în anumite cazuri miresele pot opta pentru o altă culoare, precum violet.

rochie mireasa 14

Femeile coreene, poartă în ziua nunţii lor un costum tradiţional, colorat în roşu şi albastru, croit din bumbac şi mătase.

rochie mireasa 15

În Japonia, miresele se îmbracă în tradiţionalul kimono, iar pe cap poartă o pălărie special menită să alunge gelozia şi egoismul viitoarei soţi, care devine astfel bună şi obedientă.

rochie mireasa 16

Rochiile de mireasă tradiţionale din Nigeria, sunt alb sau roz, bogat asortate cu bijuterii şi dantelă din culori similare.

rochie mireasa 17

În Cecenia, miresele poartă rochii lungi, care le ascund întreg corpul (ca simbol al modestiei) iar pe cap poartă o eşarfă albă.

rochie mireasa 18

În Irak, miresele schimbă în ziua nunţii lor, nu mai puţin de şapte rochii, de culori diferite, simbolizând lucruri diferite. De exemplu, cea roşie semnifică iubire şi romantism.

rochie mireasa 19

Femeile din Italia consideră că verdele este culoarea care le aduce noroc şi prosperitate. Din acest motiv, multe dintre miresele italience ale această culoarea pentru rochia din ziua nunţii lor.

rochie mireasa 20

Foto: Brightside.me

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS