Rezultate parțiale ale Congresului PSD: Viorica Dăncilă a obținut președinția partidului

Viorica Dăncilă a câștigat președinția PSD.

Așa arată rezultatele parțiale ale Congresului Extraordinar organizat sâmbătă la Sala Palatului din București.

Pe locul al doilea în competiția pentru șefia partidului de guvernămînt s-ar fi clasat Liviu Pleșoianu.

A fost prima reuniune de acest fel de după pierderea elegerilor europarlamentare din 26 mai și după condamnarea definitivă – o zi mai tîrziu – a lui Liviu Dragnea.

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, ar fi obținut – la rîndul său – postul de președinte executiv (numărul 2 în partid).

Mihai Fifor s-ar fi impus în competiția internă pentru postul de secretar general.

Scrutinul intern a avut loc într-un singur tur.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte au fost Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

Pentru funcţia de preşedinte executiv au candidat Daniel Suciu, Eugen Teodorovici şi Daniel Florea (Sorin Bota a renunţat la candidatură și a anunțat că-l susține pe ministrul de finanțe).

De asemenea, pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe (Marius Dunca s-a retras, la rîndul său).

Candidatul la Cotroceni

PSD face și două sondaje de opinie – unul va măsura procentele de încredere ale liderilor de partid, iar celălalt include întrebări despre un candidat unic PSD-ALDE la prezidențiale.

Așa au declarat surse din formațiune, citate de agenția de știri Mediafax.

De asemenea, sondajele vor conține și întrebări despre posibilitatea unui prezidențiabil din afara PSD.

PSD va vedea care sunt primele două persoane care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul electoratului, iar ulterior va decide dacă introduce și alte persoane în studiul sociologic.

A fost introdusă doar posibilitatea unui candidat unic al PSD-ALDE, nu și din partea Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS