Confidenţialitate

Reșița: Străzi inundate, iar mașinile sunt luate de ape | VIDEO

Ploaie torenţială aseară cu cod portocaliu şi DN58 inundat. Datorită ploilor abundente, la ieșirea din orașulș Bocșa, partea carosabilă a DN58B Reşita – Timișoara, a fost acoperită partial de apă pe o lungime de peste 2 kilometri, cu un volum al apei de aproximativ 30 de centimetri. La Reșița, ploaia de acum câteva ore a înfundat cu aluviuni şi crengi canalul colector din capătul de sus al străzii Kogălniceanu, iar apa a luat-o pe carosabil. Zeci de metri pătraţi de asfalt au fost smulşi de viitură. Apa a luat la vale autoturismele parcate regulamentar pe marginea drumului în fața caselor.

Nu este pentru prima dată când se întâmpla aşa eva pe strada Kogălniceanu. Locuitorii spun că acest lucru se întâmpla deoarece canalul colector nu este curăţat periodic de nisipul şi pietrişul adus de apă de pe dealuri. La fiecare ploaie mai puternică, canalele refuleaza.

Situație este alarmantă în Reșița. În urma ploilor torențiale căzute azi în intervalul 15:20-16:20: mai multe pâraie din jurul municipiului Reșița, s-au umflat datorită viiturilor de pe dealuri și s-au transformat în adevărate râuri – viituri cu un volum imens de apă și aluviuni.

În zona Reșița s-au inregistrat averse torențiale care au acumula peste 40 l/mp într-o oră, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină – din fericire de mici dimensiuni.

Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării., fiind inundate 4 străzi din municipiul Reșița, 3 străzi din cartierul Țerova, cartierul Doman și cartierul Secu.

La ieșirea dinorașul Bocșa pe N58B Reșița – Timișoara, apa venită de pe dealurile din jurul drumului rezultată în urma ploii torențiale, a acoperit carosabilul pe sute de metri.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa captură foto: Facebook / Opinia Timișoarei