Confidenţialitate

Reședința lui Donald Trump din Florida, percheziționată de agenții FBI. „Mi-au spart seiful”, spune fostul președinte al SUA

Percheziții ale FBI la reședința din Florida a fostului președinte american Donald Trump. „Chiar mi-au spart seiful”, a spus Donald Trump, care nu a precizat însă motivul acestor descinderi.

Presa din Statele Unite scrie că perchezițiile sunt legate de o anchetă privind proasta gestionare a unor documente clasificate care ar fi aduse de Donald Trump la reședința sa.

Donald Trump a precizat, într-un comunicat, că FBI i-a percheziționat locuința din Palm Beach, Florida. El s-a plâns că e suspus unei persecuții politice, că agenții FBI i-au spart seiful și că perchezițiile nu erau necesare în condițiile în care a cooperat cu agențiile guvernamentale.

Potrivit Washington Post, după ce a plecat de la Casa Albă, Donald Trump a luat cu el mai multe cutii cu documente din perioada în care a fost președinte, inclusiv documente parafate top secret.

Legea prevede că toate scrisorile, e-mailurile și alte documente de lucru trebuie să rămână la FBI.

Personalul de la Casa Albă a descoperit regulat teancuri de hârtii ce înfundau toaletele și l-au suspectat de președinte că dorea să scape de anumite documente, potrivit unor informații dintr-o carte ce va fi publicată de New York Times.

Donald Trump e încă foarte popular în rândul republicanulilor și nu exclude să candideze din nou la președinție în 2024.

În prezent, el este cercetat de o comisie parlamentară care încearcă să afle rolul jucat de Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Atunci, sute de susținători au provocat violențe în sediul Congresului și au întârziat anunțarea victoriei lui Joe Biden la prezidențiale.

Citește și: Donald Trump și-a îngropat fosta soție pe terenul de golf ca să scape de taxe | VIDEO

Foto: Shutterstock