Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Florin Roman, ministrul Digitalizării, crede că e un avantaj că nu are legătură cu domeniul pe care îl conduce

Noul ministru al Digitalizării, Florin Roman, susține că faptul că n-are nicio tangență cu domeniul este un avantaj și nu poate fi acuzat că are interese.

„Există acest sistem când vine un nou ministru, există delațiuni între colegi, informații date pe surse. Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă. Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat, duminică Roman la B1 TV.

Întrebat despre lucrarea pe care și-a trecut-o în CV, dar nu e de găsit, Florin Roman spune că a făcut „o neglijență”. 

„Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani. (…) Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică”. 

Libertatea a scris că noul ministru al digitalizării, Florin Roman, și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul susține la cererea Libertatea că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia.

Apoi, a revenit și a spus că volumul de carte despre care le-a relatat jurnaliștilor Libertatea și despre care susținea că l-a scris și publicat, fapt menționat și în CV, este, de fapt, un articol apărut într-o revistă, în urma unor ”discuții zilnice” pe care le-a avut cu un profesor universitar.

Da, Roman spune că nu mai găsește nici revista în care a fost publicat articolul.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.