Redescoperă România pitorească: Lacul Lerești, Argeș

Azi vă invităm să ne bem cafeaua Fortuna Rendez-Vous, la poala munților, de fapt în Subcarpați, dealurile noastre molcome cu cele mai frumoase păduri din România. Lasă calea aglomerată de pe DN1 și plecați pe partea cealaltă, pe A1, către Câmpulung Muscel. Dar nu te du mai departe către Brașov, ci fă stânga către Lerești. Întreabă localnicii cum ajungi la cabana Voina.

O să treci printr-un sat în care la fiecare colț o să fie o casă musceleană, cu mușcate la ferești. Nu te opri încă. Tu vrei să ajungi la lacul de la Lerești. Drumul deja începe să urce și intră pe sub o coastă de munte, tăiată cu un viaduct pe lână care apa trece în mici cascade. Barajul o să iasă în fața ta ca un zid imens care păzește toată valea.

Dar nu zidul te va opri în loc, ci culoarea apei. Zilele astea e verde, exact precum pachetele de cafea Fortuna Rendez-Vous. Nu exagerez nimic. Lacul acesta are patru culori, în funcție de fiecare anotimp. Iar, acum, când pădurea e verde, îi împrumută din culoare.

Nu te opri să bei cafeaua pe baraj. E frumos acolo, mai ales că e o pasarelă pe care poți să iei vântul în piept. Secretul e să ajungi tocmai la coada sa și să zăbovești acolo. Chiar acolo, unde râul se varsă, e locul unde vrei să bei cafeaua Fortuna Rendez-Vous. Te așezi pe o piatră, îți faci masă din cel mai mare bolovan din povârniș și-ți dai ție cele mai liniștite cinci minute pe care o să le găsești.

Și o să îmbini liniștea asta cu aroma cafelei Arabică 100%. Liniște, savoare, aromă, sunt minutele tale. Iar după aceea, energizat, ia o barcă sau un caiac și străbate lacul. Sau, de ce nu, ia-o la pas, încet, spre Moldoveanu.