Rechizitoriu DNA: Mircea Drăghici ar fi încercat să intimideze Autoritatea Electorală

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici i-a “avertizat” pe angajații Autorității Electorale Permanente veniți în control la partid că urma să fie numit președinte al acestei instituții.

Așa arată procurorii în rechizitoriul DNA prin care l-au trimis în judecată pe fostul reprezentantul partidului de guvernămînt.

Acesta e bănuit că a folosit în interes propriu sume consistente din subvențiile încasate de PSD de la stat.

Procurorii anticorupție afirmă că, între ianuarie 2017 și noiembrie 2018, partidul de guvernămînt a încasat subvenții bugetare în valoare de peste 100 de miliarde de lei.

În calitate de trezorier, Mircea Drăghici se ocupa direct de administrarea banilor.

La începutul anului trecut, el ar fi încercat să cumpere un imobil pe care să-l achite cu o parte a sumei alocate partidului.

Valoarea casei din localitatea Voluntari trece de 500,000 de euro – 380,000 ar fi provenit din subvențiile publice.

Plata ar fi fost disimulată printr-un contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, nu pentru beneficiul trezorierului.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Drăghici ar fi încercat să-i intimideze pe angajații Autorității Electorale veniți în control la PSD: el le-a spus că va fi numit șef peste ei.

Contractul de închiriere, dar și înțelegerea privind vînzarea imobilului au fost reziliate după ce Autoritatea Electorală a pornit controlul privitor la utilizarea subvențiilor.

Mircea Drăghici ar fi scos, de asemenea, din patrimoniul PSD un automobil de lux estimat la peste 300,000 de euro.

Banii au fost plătiți abia spre finalul lunii august a anului trecut. Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mircea Drăghici a fost coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an.

La începutul lui 2019 fusese propus pentru postul de ministru al transporturilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS