Confidenţialitate

Reacția lui Dacian Cioloș, după votul din Parlament: „Prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură”

Miercuri, 20 octombrie 2021, parlamentarii au votat negativ cabinetul propus desemnat de Dacian Cioloș. Votul a fost secret, cu bile. Au fost doar 88 de voturi pentru. Pentru învestirea Guvernului era nevoie de 234 de voturi.

Dacian Cioloș a postat pe pagina lui Facebook un mesaj: „Am fost în Parlament, unde toate partidele au vorbit despre soluții, ca să voteze în final împotriva soluției pe care noi am propus-o și pe care chiar au apreciat-o. Pentru că asta este ceea ce noi am propus: măsuri clare de criză pentru un guvern cu un mandat scurt.

România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței. Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică. S-a mai ratat o șansă, din păcate.

Am auzit la PSD că eu, cel care am venit cu o soluție, sunt cel care blochează soluția pe care ei nu au prezentat-o niciodată. Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat”.

Dacian Cioloș: „Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis”

„Noi suntem aici și vom continua să luptăm indiferent cât de dificilă e această luptă. Mai devreme sau mai târziu, se vor trezi și ei, dar din păcate prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură.

Sunt dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una.

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis”, a mai scris Cioloș pe Faceboook.

 

Citește și: Reacția lui Florin Cîțu, după votul pentru guvernul Cioloș: „Majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul”.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea