Confidenţialitate

Rata de incidență în București a ajuns la 1,42. Prefectul Alin Stoica anunță ce relaxări urmează să fie aprobate | AUDIO

Rata de incidență privind infectarea cu SARS-CoV-2 este, pentru a doua zi consecutiv, sub 1,5, în Capitală.  Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va anunța noi relaxări în București.

Prefectul Alin Stoica spune însă că scăderea din ultimele zile nu este obligatoriu să continue, dat fiind că acum se vor vedea efectele plimbărilor de Paște:

„Dacă se menține descendent, așa cum sperăm toți, atunci sigur că vom aplica scenariul care este prevăzut deja în Hotărârea de Guvern pentru rata de infectare sub 1,5 la mie. Școlile oricum nu funcționează pe scenariul sub 1,5 la mie, ci au un scenariu pentru sub 1 la mie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă rata de infectare va scădea totuși, de la final de săptămână, la cinema și restaurant vor putea merge mai mulți bucureșteni:

„Cinematografele și restaurantele vor funcționa pe scenariul de 50% din capacitate și se mai pot organiza spectacole de tip drive-in sau spectacole în aer liber cu maximum 300 de participanți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.