Confidenţialitate

Raed Arafat: ”Clar că la orice moment decizia poate să fie luată, adică de a închide din nou activităţile”

În București, unele restricții dictate de pandemia de COVID-19 urmează să fie relaxate de luni. Restaurantele, barurile și cafenelele vor funcționa în intervalul 06-21, la o capacitate de 30%. Sălile de spectacole, teatrele și cinematografele vor funcționa și ele tot la o capacitate de 30%.

Asupra acestor măsuri s-ar putea reveni, dacă se constată o creștere a numărului de cazuri, a precizat Raed Arafat, vineri seara.

”Clar că la orice moment decizia poate să fie luată, adică de a închide din nou activităţile, dacă nu se respectă regulile şi începe să crească. Depinde foarte mult de operatorii economici respectarea regulilor”, a afirmat Raed Arafat, invitat la postul Digi24.

„S-a așteptat 48 de ore, avem 3 zile de descreștere în București și s-a luat decizia – care este reversibilă și oricând poate fi întoarsă dacă începe din nou creșterea. S-a evitat să se deschidă începând cu acest weekend tocmai ca să se evite aglomerația în restaurante, în malluri, până nu vedem cum va evolua și în cursul săptămânii viitoare”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

„Bineînțeles, în baza analizei epidemiologice, dacă se vine cu alte propuneri de modificare a hotărârii de Guvern și Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Guvernul adoptă aceste modificări, atunci clar, regulile pot să se schimbe, dar numai în urma acestor modificări”, a mai subliniat Raed Arafat.