Confidenţialitate

Radu Paraschivescu, despre meciul România-Ucraina: Ucraina a jucat prost, a jucat șleampăt. România a avut inspirație, generozitate în efort, hotărâre | VIDEO

România a câștigat la Munchen, pe Allianz Arena, cu un scor de 3-0 în fața ucrainenilor. Cu trei goluri marcate pe rând de Nicolae Stanciu, apoi Răzvan Marin și Denis Drăguș, România „a avut inspirație, generozitate în efort, hotărâre și un soi de entuziasm pe care noi l-am văzut destul de de rar în ultima vreme”, a spus Radu Paraschivescu la „România în Direct”. „Ucraina a jucat prost, a jucat șleampăt – fără orizont”, a mai subliniat Radu Paraschivescu. „3-0 este un scor care te condamnă la optimism pentru că au spus-o unii: după o victorie de genul acesta e mai greu să nu te califici decât să te califici”, a mai spus scriitorul.

Radu Paraschivescu: „Ieri a fost o zi de ruptură totală cu trecutul recent și o zi în care România a jucat așa cum ne-am dori noi să joace de fiecare dată”

Radu Paraschivescu: „Cine s-ar fi gândit? Mă rog, eu știu doi oameni care s-au gândit la un 3-0 pentru România și au și spus ca atare. Ei vin din zona presei sportive. […] Dar altfel, ar fi trebuit să fii cel puțin aventuros ca să pronostichezi 3-0 după ce văzuseși meciurile naționalei noastre din calificări, unde hazardul a avut un rol și după ce ai văzut cele două amicale care nu au convins pe nimeni de nimic”.

„E adevărat, însă, că ieri a fost o zi de ruptură totală cu trecutul recent și o zi în care România a jucat așa cum ne-am dori noi să joace de fiecare dată. A fost o echipă care nu a lăsat nimic la voia întâmplării, a fost o echipă care s-a autoalimentat din solidaritatea asta pe care se pedalează atât din clișeu, forța grupului, am încheiat clișeul. Din ambiție și din logica simplă a unei echipe care se duce acolo fiindcă nu are ce pierde. Pentru că atât de multe voci critice au înconjurat-o încât la un moment dat jucătorii pedalează pe coarda orgoliului și spun <<Hai să arătăm că nu e așa>>. Asta cuplat și cu o zi proastă a Ucrainei”, a adăugat Radu Paraschivescu.

Radu Paraschivescu: „Ucraina a jucat prost, a jucat șleampăt – fără orizont – în timp ce România a avut inspirație, generozitate în efort, hotărâre și un soi de entuziasm pe care noi l-am văzut destul de de rar în ultima vreme”

Radu Paraschivescu: Fostul selecționer – Victor Pițurcă – i-a făcut mofturoși pe jucătorii ucraineni. Ceva ceva dreptate a avut el, pentru că jucătorii au părut uneori fără chef, alteori depășiți de evenimente și în orice caz nu au părut să vină de la echipele mari la care își câștigă o pâine albă și bună de tot și gustoasă, echipele de club. Și îl pun aici în frunte pe Andriy Lunin care e vinovat la două goluri din trei. E omul care a dus Realul în finala Ligii Campionilor.

Pe urmă, Oleksandr Zinchenko nu a avut deloc o zi strălucită. Nu mai spun de vârful de atac de la Girona care a fost prins și ascuns într-o colivie din care a ieșit la finalul meciului. Tsygankov la fel, tot de la Girona.

Deci, Ucraina a jucat prost, a jucat șleampăt – fără orizont – în timp ce România a avut inspirație, generozitate în efort, hotărâre și un soi de entuziasm pe care noi l-am văzut destul de de rar în ultima vreme. România a jucat articulat, a jucat coerent, cursiv.

Și pe lângă cele trei goluri marcate de jucători care au jucat în campionatul belgian – asta fiindcă întâlnim Belgia sâmbătă – și au jucat cu o doză de elan și de exuberanță aș putea să spun cum noi nu am mai văzut în ultima vreme”.

Radu Paraschivescu: „3-0 este un scor care te condamnă la optimism pentru că au spus-o unii: după o victorie de genul acesta e mai greu să nu te califici decât să te califici”

Cătălin Striblea: Ești mai curând optimist în vederea următoarelor două meciuri, ținând cont de toate datele pe care le avem în față.

Radu Paraschivescu: „3-0 este un scor care te condamnă la optimism pentru că au spus-o unii: după o victorie de genul acesta e mai greu să nu te califici decât să te califici. Sigur, ar fi păcat să ratăm acum calificarea care este nu aproape obținută, dar 70-75% obținută. Vom avea de-a face cu o Belgie unită și pusă în pericolul de a rata calificarea. Nu ar fi prima dată când belgienii fac asemenea figuri. Eu, însă, aș fi circumspect și cu privire la Slovacia. Eu am văzut Slovacia în amicalul cu Țara Galilor pe care a spulberat-o. Aseară au bătut Belgia cu 1-0 ceea ce nu este o veste neapărat grozavă pentru noi, prin urmare nu sunt despletit în entuziasmul meu, dar sunt încrezător”.

Radu Paraschivescu: „Acesta a fost un meci exemplar al echipei naționale și evident că nu vom mai atinge nivelul acesta. E foarte greu de crezut că vei mai juca o dată la nivelul acesta, dar e posibil ca jucând mai slab să obținem totuși punctul care ne califică automat”.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Sursa foto: Facebook / Naționala României de Fotbal

Citește și: Edi Iordănescu, despre naționala României: E generația de suflet a României și românii trebuie să învețe să pună suflet alături de ei – când fac asta, generația asta nu are limite | AUDIO