Radu Muntean despre “Un etaj mai jos”: “E un film care și-a propus să fie incomod” (AUDIO)

Al cincilea lungmetraj al lui Radu Muntean, Un etaj mai jos, a intrat astăzi în programul cinematografelor din România.

Filmul spune povestea lui Pătrașcu, un bărbat care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercație domestică ce se sfîrșește cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiați: unul este ucigașul, celălalt este propria sa conștiință.

Protagoniștii filmului sunt actorii Teodor Corban și Iulian Postelnicu.

Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră și la a patra colaborare cu Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu în calitate de coscenariști, dar și cu directorul de imagine Tudor Lucaciu.

Un etaj mai jos a avut premiera mondială la ediția din acest an a Festivalului de la Cannes, unde a fost extrem de bine primit și i-a adus regizorului (între altele) comparații cu Alfred Hitchcock.

“Nu mi-am propus să fac un portret al societății românești în nici un fel. E vorba despre oameni, e vorba despre omul ăsta și despre problema lui de conștiință”, a spus Radu Muntean într-un interviu la Europa FM.

“Nu e un film criptic, nu e un film neapărat greu de înțeles, dar te face să te gîndești (și), poate, să înțelegi ceva mai bine ce se întîmplă cu tine și cu lumea din jurul tău”, a adăugat regizorul, într-o discuție cu Filip Standavid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.