Queen – We Will Rock You

Artist:
Queen
Titlu:
We Will Rock You

We Will Rock You” este un cântec scris de chitaristul trupei, Brain May, şi inclus pe albumul Queen din 1977, ”News of the World”.

Piesa a avut un succes mondial imediat după lansare. A fost preluată de show-uri TV şi de filme, a fost cântată de mulţi artişti, parodiată şi remixată de zeci de ori. A devenit piesa reprezentativă a evenimentelor sportive din toată lumea, în special datorită ritmului simplu. În 2009,  „We Will Rock You” a fost introdusă în Grammy Hall of Fame.

În 2002 a fost lansată comedia muzicală “We Will Rock You”, ce are la bază hiturile trupei.

Musicalul a fost jucat timp de 12 ani, din 2002 până în 2014, şi a cuprins nu mai puţin de şi 4.600 de reprezentaţii pe scena unui teatru din Londra.

Peste 6,5 milioane de spectatori au asistat la acest show pus în scenă la Teatrul Dominion de pe West End, cartierul teatrelor din Londra, în faţa căruia a fost amplasată o statuie a legendarului Freddie Mercury, solistul trupei Queen, decedat în 1991 din cauza SIDA.

Creat de doi dintre membrii supravieţuitori ai trupei Queen, Brian May şi b, în colaborare cu dramaturgul Ben Elton, acest musical prezintă istoria unui grup de rebeli care luptă pentru reînvierea muzicii rock într-un viitor globalizat, în care uniformitatea domneşte, iar instrumentele muzicale sunt prohibite.

Musicalul „We Will Rock You” ocupă locul al 10-lea într-un top al longevităţii spectacolelor de pe West End, dominat de producţia „Les Misérables” (care se joacă de 28 de ani), potrivit Societăţii londoneze a teatrului, care reuneşte profesioniştii din acest sector.