Queen – Another One Bites the Dust

Artist:
Queen
Titlu:
Another One Bites the Dust

„Another One Bites the Dust” apare pe cel de-al optulea album al trupei, „The Game”, din 1980. A devenit un hit mondial, urcând pe locul 1 în Billboard Hot 100. Este considerat cel mai bine vândut single Queen, cu vânzări de peste 7 milioane de copii. Piesa a câştigat American Music Award pentru Favorite Rock Single.

Piesa a fost scrisă de basistul Queen, John Deacon. Toţi cei patru membri ai trupe au compus melodii, fiecare dintre ei scriind cel puţin un hit. John Deacon a compus, de asemenea, “Your’re my best friend”.

Deacon a înregistrat majoritatea instrumentelor: chitară lead şi ritmică, bas, pian şi percuţie suplimentară. Brian May a înregistrat efectele de chitară, iar Roger Taylor, tobele. Pentru acest cântec nu au fost folosite sintetizatoare.

La început, Queen a fost reticentă în a lansa piesa ca single, dar după o întâlnire cu Michael Jackson, acesta i-a convins că va deveni hit. „E o piesă fantastică, trebuie să o lansaţi” a spus Michael Jackson, conform declaraţiei lui Roger Taylor într-un interviu cu revista Q, în decembrie 2009.

Acea întâlnire cu Michael Jackson a dus la mai multe înregistrări şi colaborari Freddie MercuryMichael Jackson, dar niciuna dintre ele nu a fost lansată.

În timpul producţiei filmului Rocky III, cântecul a fost folosit într-o scenă în care Rocky se antrena pentru luptă. Producătorii nu au putut obţine permisiunea de a utiliza piesa, aşa că Sylvester Stallone a apelat la Survivor să scrie un cântec original pentru film, ceea ce a devenit mai târziu ”Eye of the Tiger”.

„Another One Bites the Dust” a fost folosită în instruirea personalului medical pentru a asigura numărul corect de compresii toracice pe minut în timpul exerciţiilor de resuscitare.

Linia basului „Another One Bites the Dust” are aproximativ 110 beat-uri pe minut, iar numărul recomandat de compresii toracice este între 100 şi 200, conform Fundaţiei British Heart şi aprobat de Resuscitation Council din Marea Britanie.