PSD amână restructurarea Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă va transmite în seara de marți președintelui Iohannis propunerile de numire a trei miniștri interimari.

Ana Birchall ar urma să asigure interimatul la justiție, Eugen Teodorovici – la Fonduri Europene și Radu Oprea – la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Viorica Dăncilă consideră ”inacceptabilă și lipsită de fundament” decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri.

PSD voia ca Tudorel Toader să fie înlocuit cu deputatul Eugen Nicolicea.

Oana Florea fusese propusă la Fonduri Europene, iar Liviu Tit Brăiloiu – la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Sînt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii.

Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare,  încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României.

Din păcate, campania electorală rămîne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decît continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, spune premierul Dăncilă.

Guvernul precizează că cele trei propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României și că persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS