Confidenţialitate

Protest în Piața Victoriei, la 4 ani de la evenimentele din 10 august, sub sloganul „10 august – Nu uităm și nu iertăm” | VIDEO

Câteva zeci de persoane protestează la această oră în Piața Victoriei, la patru ani de la evenimentele din 10 august. Manifestația este organizată de Asociația Declic și se desfășoară sub sloganul „10 august – Nu uităm și nu iertăm”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elefantul roz, pe care Declic l-a realizat în momentul clasării dosarului, a fost adus în piață și gazat într-un gest simbolic.

Protestatarii fac un apel la procurorul general și la procurorii militari care anchetează violențele din 10 august 2018, soldate cu cel puțin 70 de răniți, să urgenteze cercetările și să extindă ancheta și către cei care au dat ordin să fie atacați oamenii care protestau pașnic.

Premierul Nicolae Ciucă a promis astăzi că, în mandatul său, nicio altă manifestație nu va degenera, iar Executivul va da anchetatorilor toate documentele necesare finalizării investigațiilor.

Procurorii și judecătorii nu au finalizat încă toate dosarele deschise după 10 august 2018. Doar cel în care o jandarmeriță a fost bătută și i s-a furat pistolul în fața Guvernului s-a finalizat cu dispunerea unor pedepse definitive.

Unul dintre dosare este și acum în lucru la DIICOT, cel în care foști șefi ai jandarmeriei au fost acuzați de abuzuri, după ce inițial, a fost închis, iar ulterior a fost redeschis.

Sursa foto și video: Telegram / România face Declic

Citește și: Proteste în Piața Victoriei, miercuri la ora 18:00: „Vrem dreptate pentru 10 august. Nu uităm și nu iertăm” | AUDIO